Renovering
Udover at arbejde med bæredygtighed ved nybyg er det også vigtigt at renovere bæredygtigt. Renovering har et helt andet udgangspunkt end nybyggeri, idet man bevarer en stor del af de eksisterende bygningsdele og materialer, der allerede har haft en lang levetid. Det gør beregningen af renoveringens klimaaftryk helt anderledes end ved nybyggeri.
Hidtil har de danske initiativer vedrørende bæredygtighed fokuseret på nybyggeri. De CO2-grænseværdier, der er fastlagt i bygningsreglementet vedrører alle nybyggerier, men hovedparten af dansk byggeri er dog renoveringsprojekter. Derfor er det vigtigt at få undersøgt, hvordan man kan renovere bæredygtigt. I den frivillige bæredygtighedsklasse testes renoveringsprojekter for at indhente værdifuld viden, der i fremtiden kan forme kravene til renoveringer.
Generelt foretager Bygningsstyrelsen altid en afvejning af, hvad der i den enkelte situation bedst kan betale sig for staten, for kunden og for samfundet. Det er en afvejning af, om man vil opnå bæredygtighed ved at bevare det eksisterende, og fx reducere behovet for at der inddrages ny natur rundt om byerne til bebyggelse, overfor om der skal bygges helt nyt for kunne løse behov for areal- og energieffektivitet bedst muligt.