Domstolsstyrelsen, 4 nye kredsretter i Grønland

Nybyggeri Afsluttet Statsbyggeri Kontorbyggeri

De fire nye retsbygninger er opført i byerne Nuuk, Ilulissat, Qaqortoq og Sisimiut

Én af de nye kredsretter i træ med små assymmetrisk placerede vinduer. Der ligger sne på gaden og mellem bygninger

Fakta

Bestiller Domstolsstyrelsen
Kunde Retten i Grønland
Bruger Kredsretterne
Totalrådgiver Erik Møller Arkitekter med Masanti A/S
Budget 132 mio. kr. (for alle 4 kredsretter)
Areal 4.500 m2
I brug 2018

 

I forbindelse med indførelsen af en ny retsreform i Grønland i 2010 blev det besluttet, at styrelsen skulle opføre 4 nye kredsretter fordelt i de største byer i Grønland: Nuuk, Ilulissat, Qaqotoq og Sisimiut.

Der er forud for byggeriet lavet en forundersøgelse for at finde egnede og centralt placerede grunde, som kunne tilgodese kredsretternes behov og indpasses i gældende lokalplaner, hvorfor placeringerne er valgt i tæt dialog med både brugere og de lokale myndigheder. I Nuuk er den eksisterende kredsret blevet udbygget og ombygget, og i de øvrige byer er der blevet opført nye bygninger. Udtrykket er enkelt og byggeriet er udført i kendte materialer og byggeskik der skal kunne modstå det arktiske klima.

Byggeprocessen har været udfordret grundet afstand, logistik og klimaet, men den sidste af bygningerne blev overdraget til brugerne primo 2018.

De fire retsbygninger er taget i brug

I januar 2018 kunne Retten i Grønland pakke flyttekasserne ud i den nybyggede kredsret i Ilulissat. Med den seneste overdragelse er fire nye retsbygninger i de fire største byer, Nuuk, Ilulissat, Qaqortoq og Sisimiut, nu alle afleveret og taget i brug.

Fire nye retsbygninger i Grønland står klar

De fire største byer i Grønland; Nuuk, Ilulissat, Qaqortoq og Sisimiut, har fået nye retsbygninger. Den sidste retsbygning blev taget i brug i Ilulissat i januar 2018.

Læs nyheden om de fire retsbygninger fra februar 2018

Kontakt

Per Ryberg Bjørnskov

Center for Facility Management