Administrations- og Servicestyrelsen i Frederikshavn

Ombygning Afsluttet Kontorbyggeri

Nyt skattecenter i Frederikshavn

Administrations- og Servicestyrelsen i Frederikshavn

Fakta

Bygherre Bygningsstyrelsen
Kunde Administrations- og Servicestyrelsen
Totalentreprenør Hoffmann
Rådgivere Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Artelia, H+
Areal 3.300 m2
I brug 2024

 

Som led i regeringens målsætning om at styrke skattekontrollen i hele Danmark, er et nyt skattecenter etableret på Skippergade i Frederikshavn. Ejendommen i tre plan er oprindeligt bygget i 1964, men siden tilbygget i 1978 og igen i 2002. Tidligere fungerede ejendommen som et posthus, men stod siden tom indtil Bygningsstyrelsen købte den i 2021.

Visionen med ombygningen var at skabe moderne og åbne kontorfaciliteter med plads til cirka 150 arbejdspladser. Ombygningen har haft fokus på en høj grad af fleksibilitet i indretningen, så der løbende kan tilpasses efter behov. Derudover er bygningen opgraderet fra energimærke D til B. 

Byggeproces

Ombygningen af skattecentret er udført parallelt med projektet i Svendborg til samme bruger og begge under den strategiske rammeaftale for totalentrepriser. Aftalen, der indebærer gentagende og længerevarende samarbejde mellem totalentreprenør Hoffmann og Bygningsstyrelsen, har muliggjort, at paradigmer, krav og processer er blevet overført mellem projekterne. Af den årsag er erfaringer delt på tværs af de to projekter mellem henholdsvis Hoffmann og Bygningsstyrelsen.

Foto: Mikkel Kaldal

En projektering i kunsten

På ydermuren ved ejendommens hovedindgang er værket "We Are All Bodies of Water" placeret. Værket, der er udført af billedkunstner Olga Benedicte, består af et arrangement af skulpturer, der forestiller blåmuslingeskaller i forskellige størrelser. I midten er en overdimensioneret blåmuslingeskal, der måler 3 meter i længden, med indersiden vendt udad. Omkring den er tre mindre skaller placeret.

Skallerne af lavet af lamineret glasfiberarmeret polyester og malet med UV-stabil maling. Kunstværket af skabt ud fra vandets særlige betydning i Frederikshavn by såvel som for dets industri.