Administrations- og Servicestyrelsen i Høje Taastrup

Ombygning Afsluttet Kontorbyggeri

Bygningsstyrelsen giver ejendom et markant løft i forhold til arbejdsmiljø og klimavenlighed

Administrations- og Servicestyrelsen i Høje Taastrup

Fakta

Bygherre Bygningsstyrelsen
Kunde Administrations- og Servicestyrelsen
Totalentreprenør Hoffmann
Rådgivere Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Artelia, H+
Areal 16.000 m2
I brug 2022

 

Administrations- og Servicestyrelsen, som hører under Skatteministeriet, er flyttet til en ejendom på Engelholm Allé i Høje Taastrup. Ejendommen, der er opført i 1993, har gennemgået en omfattende renovering ud fra et ønske om at skabe moderne kontorfaciliteter til de omtrent 700 medarbejdere.

Med renoveringen er der etableret forskellige opholdsområder, der blandt andet indebærer the-køkkener, mødefaciliteter og reception.

Alle indvendige overflader er istandsat, der involverer nye lofter og LED-belysning samt ny gulvbelægning. Alt sammen noget, der forbedrer arbejdsmiljø såvel som giver energibesparelser.

Det eksisterende varme- og sprinklersystem er bevaret, men derudover har en stor del af projektet været fokuseret på installationer. Der er i den forbindelse etableret et nyt ventilationsanlæg, for at sikre et godt indeklima. Det betyder, at ejendommen i dag er opgraderet fra energimærke C til A. 

Det første i udførelse på strategisk rammeaftale

Renoveringen af ejendommen var det første projekt, der blev udført på Bygningsstyrelsens strategiske rammeaftale for totalentrepriser med samarbejdspartner Hoffmann. Aftalen, der løber fra 2021 til og med 2024, er kendetegnet ved tidlig inddragelse af entreprenør samt gentagende, længerevarende samarbejde.

Med rammeaftalen har Bygningsstyrelsen i forbindelse med tekniske kravsspecifikationer og fagspecifikke ydelsesbeskrivelser på forhånd lang niveauet for den ønskede kvalitet og funktionalitet i bygningerne. Med det forpligtende, gentagende samarbejde med Hoffmann genanvendes disse krav i alle byggesager og forventningsafstemningen forenkles dermed, til fordel for både den indledende afklaring, projekteringen og den efterfølgende udførelse. Det sparer projekterne tid og ressourcer.