Københavns Politigård

Renovering Afsluttet Statsbyggeri Kontorbyggeri

Den nyklassicistiske politigård i midten af København har undergået en gennemgribende renovering. Bygningen, som er opført til Politiet i årene 1918-24 og tegnet af Hack Kampmann, blev fredet i 1995.

Københavns Politigård

Fakta

Bygherre Bygningsstyrelsen
Kunde Københavns Politi
Arkitekt Fogh & Følner A/S
Ingeniør MOE A/S
Budget 171,3 mio. kr.
Areal 42.000 m2
I brug Ultimo 2017

 

Københavns Politigård har været under en stor renovering, der indeholdt genopretnings-, vedligeholdelses-, energioptimerings- og moderniseringsprojekter for et trecifret millionbeløb.

Som en del af den vanskelige øvelse at energioptimere en ældre, fredet bygning som Politigården er der isat energiglas, forsatsrammer er blevet tætnet bedre og vinduesbrystninger er blevet isoleret. Samtidig er varmerør blevet isoleret, og bygningens varmeanlæg er blevet opgraderet.

Endelig er der blevet monteret bevægelsesfølere på eksisterende belysning og nye lavenergi-lyskilder, og der er blevet opsat solafskærmning og strømspareskinner.

Genopretnings- og vedligeholdelsesprojektet bestod i en udvendig istandsættelse af sokkel, maling af vinduer indvendigt og udvendigt, indvendig genopretning af gulve, vægge og lofter mv. Desuden er  varmesystemet samt afløbs- og vandinstallationer blevet udskiftet.

Projekterne blev igangsat af et påbud fra Arbejdstilsynet om at forbedre bygningens indeklima. I den forbindelse blev det påvist, at den naturlige ventilation, som bygningen var født med, var blevet ødelagt af senere tiders arkitekter. Den naturlige ventilation er nu genetableret til gavn for indeklimaet.