Politistationen i Næstved

Tilbygning Afsluttet Statsbyggeri Kontorbyggeri

Tilbygning til politistationen i Næstved

Politistationen i Næstved

Fakta

Bygherre Bygningsstyrelsen
Bruger Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Hovedstation
Arkitekt Entasis
Rådgiver Sweco
Ingeniør Oluf Jørgensen A/S
Entreprenør Sigma Entreprise A/S
Budget 48,8 mio. kr.
Areal 2.700 m2
I brug 2017

 

Projektet består hovedsagligt af en tilbygning på 2.700 m², der skal rumme og samle forskellige kontorfunktioner på 2 etager, en delvis ombygning af undersøgelsesgaragen og den eksisterende bygning, indretningen af et område til DNA-bygning samt 130 nye p-pladser.

Begroningen af facaderne får bygningerne til at fremstå grønne. Diverse planter vil over tid pryde facaderne i flora, som følger årets gang.

Bygningerne lever op til energirammen for BR 2015 med 80 m² solceller, men kan klare bygningsklasse 2020 med opsætning af yderligere solceller. Nybyggeriet er et helhedsorienteret byggeri, hvor der bl.a. bliver lagt vægte på et godt indeklima både sommer og vinter, på minimering af de totaløkonomiske udgifter og ved en effektiv styring af temperatur og CO² i zoner.

Den kunstneriske udsmykning bliver udført af kunstner Morten Schelde, som bl.a. har stået for et vægmaleri i kronprinsparrets palæ på Amalienborg.

Der blev holdt en omvendt licitation i foråret 2015 og kontraheret med en totalentreprenør i sommeren 2015. Projekteringsperioden startede derefter og det første spadestik blev afholdt den 21. januar 2016. Projektet blev overdraget i 2017.

Se TV2s dækning af 1. spadestik

Kontakt

Peer Kvist

Center for Byggeri