Rejsegilde på Byggeafsnit 3 på Københavns Universitet Amager

21-08-2015

Bygningsstyrelsen har netop holdt rejsegilde på den sidste etape af udbygningen af Københavns Universitet Amager, kaldet KUA3.

Kransen på byggeafsnit 3 til Københavns Universitet

Bygningsstyrelsen har sammen med Københavns Universitet netop holdt rejsegilde for KUA3, som er den sidste del af udbygningen af Københavns Universitet Amager (KUA). KUA2 blev indviet i 2013 og KUA1 i 2002. De udgør sammen med KUA3 kernen i Søndre Campus. KUA3 forventes at blive indviet ved årsskiftet 2016/2017.

KUA3-komplekset kommer til at rumme hele 48.000 m2 undervisningsbyggeri fordelt på 13 bygningslænger i op til fem etager. KUA3 udføres i samme arkitektur som de to foregående byggeafsnit.

Det samlede KUA bliver et imponerende stort og sammenhængende bygningskompleks på næsten 130.000 m2. Det nye byggeri skal ligesom de foregående etaper indeholde moderne og fleksible undervisningsfaciliteter, der skal sikre de bedst mulige rammer for god undervisning og forskning. Det er et bygningskompleks, der skal leve op til en meget høj grad af funktionalitet og fleksibilitet.

Byggeriet skal huse dels Det Humanistiske Fakultet, Det Juridiske Fakultet, Det Teologiske Fakultet, Det Informationsvidenskabelige Akademi og en afdeling af SYMBION. De kommende brugere bliver studerende, undervisere og forskere fra disse fakulteter samt små og nye innovative virksomheder. Flere af fakulteterne flytter fra flere forskellige adresser i det indre København, og får fremover mulighed for at samle deres aktiviteter på én og samme adresse.

KUA3 koster godt en mia. kr., som Folketingets Finansudvalg bevilligede i 2012.

Bygningsstyrelsen vil gerne takke Københavns Universitet og alle involverede leverandører, rådgivere og entreprenører for et godt samarbejde om byggeriet.