Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet i Odense nomineret til 'Årets Skolebyggeri'

18-09-2015

Den nye bygning til det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet er nomineret til 'Årets Skolebyggeri' 2015 blandt fire andre byggerier. Bygningsstyrelsen har været bygherre på byggeriet, som indvies den 30. september. Samme dag som vinderen af årets skolebyggeri offentliggøres.

""
Udsnit af facaden på Teknisk Universitet taget af C.F. Møller

Det 20.000 m² store Tekniske Fakultet er en del af Syddansk Universitet Danmark i Odense, og udgør en fælles ramme om forsknings- og uddannelsesmiljøet på fire institutter. Hovedbygningen samler som en paraply institutterne omkring et fælles glasoverdækket atrium.

Bygningen udgør et markant nyt bidrag til Syddansk Universitets campus i Odense, hvor den på en gang tilpasser sig og skiller sig ud med en unik facade og innovative rammer for forskning om så forskellige områder som materiale- og konstruktionsteknologi, nano-optik, miljøvidenskab og robotteknologi.

Fire institutter i hvert sit hus på fakultetet er forbundet af broer i flere niveauer, der krydser husets hjerte; et "møbel" med fællesfaciliteter; seminar- møderum og opholdsarealer. Store laboratorier placeres i stueetagen med adgang til terræn og mulighed for udendørsaktiviteter.

Bygningen med Det Tekniske Fakultet opfylder kravene til lavenergiklasse 2015 og har fokus på både lavt energiforbrug, godt indeklima og brug af materialer, der sikrer mindst mulig miljøbelastning i et livscyklusmæssigt perspektiv.

Vinderen af Årets skolebyggeri 2015 afgøres ved offentlig afstemning, som løber frem til den 25. september 2015. Vinderen kåres på konferencen om 'Byggeri af Fremtidens Skole', som holdes i København den 30. september 2015.

Det Tekniske Fakultet er designet af C.F. Møller i samarbejde med Schønherr Landskab og ingeniørfirmaet MOE for Bygningsstyrelsen og Syddansk Universitet. Byggeriet koster i alt ca. 480 mio. kr.

Mere information

Bygningsstyrelsen: Projektleder Lone Margrethe Petersen, tlf. 4170 1198, e-mail:

C. F. Møller: Senior projektleder, arkitekt cand. arch. Kurt Jensen, tlf. 3288 7855,
e-mail: