Se kunsten i Bygningsstyrelsens bygninger online

22-09-2015

Statens Kunstfond har skabt et samlet online-arkiv for ca. 12.500 kunstværker, hvor en stor del af de kunstneriske udsmykninger i Bygningsstyrelsens bygninger nu også kan ses.

""
Kunstværk af Steven Scott i Retten på Frederiksberg. Foto af Adam Mørk.

I 2007 begyndte Statens Kunstfond at digitalisere sit fysiske arkiv over de kunstværker, som fonden de seneste 50 år har støttet i det offentlige rum. Alle har adgang til at se alle kunstværkerne i online-arkivet på vores.kunst.dk. Arkivet er netop blevet relanceret og rummer nu også en stor del af Bygningsstyrelsens kunstprojekter.

Når Bygningsstyrelsen bygger for statslige institutioner, afsættes der et beløb til kunstnerisk udsmykning. Dette sker i medfør af Kunstcirkulæret, der fastlægger, at der skal være kunst i statslige bygninger, som offentligheden har adgang til eller som bruges af et betydeligt antal ansatte. En stor del af de færdige kunstneriske udsmykninger i Bygningsstyrelsens bygninger tilbage til 2004 kan nu ses på vores.kunst.dk. I takt med at flere byggerier og kunstneriske udsmykninger bliver færdige, vil de også kunne ses i online-arkivet.

I arkivet kan du udover se fotos af kunstværkerne, også få information om kunstnere, samarbejdspartnere, indkøbssteder, årstal, materialer og information om, hvor de har været placeret m.m. En del værker er desuden præsenteret med tekster skrevet af kunsthistorikere eller kunstnerne selv. Arkivet fungerer desuden på smartphones med en gps-funktion, så du hurtigt kan se, om du er i nærheden af et spændende kunstværk.

""

Kunstværk af Malene Landgreen på iNano, Aarhus universitet. Foto af Helene Høyer Mikkelsen.

Mere information

Bygningsstyrelsen:
Kunstansvarlig Tyra Dokkedahl, tlf. 4170 1119, e-mail: .

Statens Kunstfond:
Presserådgiver Sune Blicher, tlf.: 33 74 50 45, e-mail:

Kulturstyrelsen:
Projektleder Morten Nybo, tlf.: 33 74 50 45, e-mail:

""

Kunstværk af Rene Schmidt på Syddansk Universitet, Odense. Foto af Rene Schmidt.