Københavns største video-udsmykning på Københavns Universitet på Amager

14-03-2016

I forbindelse med Bygningsstyrelsens byggeri af Københavns Universitet Amager indvies en 90 m2 stor video-udsmykning på det Humanistiske Fakultets bygning.

Billede af video-udsmykning på Københavns Universitet Amager
En kunstnerisk billedfortælling i lys og billeder på en 90 m2 stor media mesh på Københavns Universitet Amager af Mette Gitz-Johansen. Foto: Mette Gitz-Johansen

Fra den 18. marts og de kommende tre år vil studerende, ansatte og forbipasserende på Københavns Universitet på Amager kunne se en kunstnerisk billedfortælling i lys og billeder på en 90 m2 stor media mesh. En media mesh er et fint vævet gitter af stålwirer og LED-lys, der er transparent inde fra bygningen.

Den danske billedkunstner Mette Gitz-Johansen er valgt til video-udsmykningen og har skabt billedfortællingen 'Kammer'. Her forbinder universitetets inde- og uderum i syn og associationer. Fortællingen er åben og uforudsigelig, billeder væves ud og ind i sekvenser uden umiddelbar gennemskuelig orden.

Mette Gitz-Johansen blev indstillet til opgaven ud fra sin evne til at forbinde et poetisk og koloristisk afstemt billedunivers med filmiske forløb, der veksler mellem iscenesatte, narrative situationer og en næsten abstrakt, æstetisk brug af dokumentariske skildringer af lys, bevægelse og spejlinger i arkitektur og urbane miljøer. Eva Koch og Henrik Jørgensen har som kunstkonsulenter for Bygningsstyrelsen indstillet kunstneren.

Vicedirektør for Campusservice på Københavnsuniversitet, Anders Boe Hauggaard glæder sig over den kunstneriske udsmykning: ”KU ser med ibrugtagelsen af Media Mesh'en frem til færdiggørelsen og udsmykningen af Københavns Universitet Amager. Media Mesh'en vil være med til at skabe endnu mere liv og oplevelse på Søndre Campus.”

Seniorrådgiver i Bygningsstyrelsen, Jan Q Rasmussen, indvier 'Kammer' den 18. marts ved en fernisering på Det Humanistiske Fakultetsbibliotek lige overfor gavlen med kunstværket. Der vil også være taler af Anders Boe Hauggaard, og kunstneren, Mette Gitz-Johansen.

Kontakt

Kunstansvarlig i Bygningsstyrelsen, Hasse Glyng, e-mail: , tlf. 4170 1207

Projektleder hos Københavns Universitet, Peter Runge, e-mail: .dk, tlf. 3532 2760