KUA3 er afleveret til Bygningsstyrelsen

03-11-2016

Håndværkere og entreprenører har den 1. november afleveret bygningskomplekset KUA3, der er en del af Søndre Campus, til Bygningsstyrelsen som bygherre – den såkaldte AB92-aflevering.

Københavns Universitets Søndre Campus set fra luften
Foto: Dragør Luftfoto

En vigtig milepæl er nået den 1. november 2016. Bygningskomplekset KUA3, som Bygningsstyrelsen snart overdrager til Københavns Universitet Amager, har netop haft AB92-aflevering. KUA3 skal efter planen stå klar til studiestart i februar 2017, og med den planlagte AB92-aflevering er processen godt på vej.

Projektchef Jørn-Orla Bornhardt fra Bygningsstyrelsen udtaler:

"Vi er utrolig glade for, at vi nu som planlagt har holdt AB92-aflevering. At vi holder tidsplanen skyldes et rigtig godt samarbejde mellem os som bygherre og entreprenører, håndværkere og Københavns Universitet. Bygningsstyrelsen ønsker derfor i dag at takke alle involverede parter for indsatsen og det tilfredsstillende resultat med at blive færdige til det planlagte tidspunkt for afleveringsforretningen."

KUA3 kommer til at rumme ca. 48.000 m2 undervisningslokaler i op til fem etager. Arkitekturen er næsten magen til de to første byggeafsnit, KUA1 og KUA2, som blev taget i brug i hhv. 2001 og 2013. Det samlede KUA bliver et sammenhængende bygningskompleks på næsten 130.000 m2.

KUA3 kommer til at huse dels Det Humanistiske Fakultet, Det Juridiske Fakultet, Det Teologiske Fakultet, Det Informationsvidenskabelige Akademi og en afdeling af SYMBION.

Fakta

KUA3 er gennemført i samarbejde med:
LM Byg, Give Stålspær, CRH Concrete, ELINDCO, Wicotec Kirkebjerg, Eiler Thomsen Alufacader, OKNygaard, Siemens, KONE, Brønnum, Svedan ,Ajos, Arkitema Architects, EKJ Rådgivende Ingeniører, Balslev Rådgivende Ingeniører, Julie Kierkegaard Landscape Architects og Sweco.