Forventet udbud af OPP-projekt

19-10-2016

Bygningsstyrelsen har offentliggjort et forventet udbud af et OPP-projekt om nye lokaler til Banedanmark i Ringsted.

Bygningsstyrelsen har i dag offentliggjort et forventet udbud af et OPP-projekt (Offentligt-privat Partnerskab) vedrørende nye lokaler til Banedanmark i Bygningsstyrelsens Pipeline for kommende byggeprojekter.

OPP-projektet skal skabe rammerne for de 270 medarbejdere, som får arbejdsplads i Ringsted i forbindelse med regeringens plan 'Bedre Balance'. De nye rammer for Banedanmark skal være funktionelle, omkostningseffektive og ligge stationsnært.

Bygningsstyrelsen forventer at sende projektet i udbud primo 2017. Projektet udbydes med en valgfri placering og med mulighed for at anvende eksisterende ejendomme i Ringsted. Udbuddet giver således mulighed for, at en bred vifte af løsninger og placeringer kan komme i spil.

OPP er en organisationsform, der anvendes til at løse offentlige bygge- og anlægsopgaver. Kernen i OPP er, at det offentlige finder en privat leverandør til ikke blot at gennemføre et byggeprojekt, men også at drive bygningen efterfølgende. Bygningsstyrelsen har gode erfaringer med OPP og har gennemført en række OPP-projekter. Senest er OPP-projekterne Hovedpolitistationen i Holstebro og Retten i Svendborg taget i brug.