Bygningsstyrelsen går fra 20 til tre rammerådgivere

27-08-2019

Bygningsstyrelsen har indgået rammeaftaler på totalrådgivning med rådgivningsvirksomhederne H+ Arkitekter, Rørbæk & Møller Arkitekter og NIRAS. De tre rammeaftaler markerer formaliseringen af Bygningsstyrelsens nye udbudsstrategi, hvor ambitionen er at få et tættere samarbejde med færre rådgivere.

Bygningsstyrelsen har indgået rammeaftaler på totalrådgivning med rådgivningsvirksomhederne H+ Arkitekter, Rørbæk & Møller Arkitekter og NIRAS. Rammeaftalerne gælder hele Bygningsstyrelsens opgaveportefølje som nybyggeri og ind- og udvendigt vedligehold på både universitets- og kontorejendomme.

De tre rammeaftaler på totalrådgivning markerer opstarten på Bygningsstyrelsens nye udbudsstrategi, der blev præsenteret tidligere på året, og som sætter rammer og retning for Bygningsstyrelsens bygherrefunktion. Bygningsstyrelsen har tidligere haft op mod 20 forskellige rammerådgivere på styrelsens rammeaftaler på totalrådgivning. Med færre kontrakter og gentagne samarbejder kan Bygningsstyrelsen skabe et tættere og mere professionelt samarbejde med de eksterne parter for at høste mere læring fra projekt til projekt.

Direktør i Bygningsstyrelsen, Rasmus Brandt Lassen, siger:

"Vi er godt i gang med at implementere vores overordnede udbudsstrategi. Vi går nu fra 20 til tre rammerådgivere. Det betyder, at vi fremover kan have en tættere dialog om at sikre udviklingen af samarbejdet med vores totalrådgivere."

Rasmus Brandt Lassen uddyber:

"Både vi og totalrådgiver lærer fra projekt til projekt, og den viden kan vi bygge videre på i de næste projekter med den samme totalrådgiver. Med klare snitflader og færre kontrakter er vi endnu bedre stillet til at kunne levere vores projekter til aftalt tid, kvalitet og pris."

Rammeaftalerne opdeles i tre delaftaler med hvert sit geografiske område med én totalrådgiver på hver. På hver delaftale er der direkte tildeling af opgaver for et rådgiverhonorar på op til 3,5 mio. kr. Projekter med honorarer herover skal i miniudbud blandt de tre rådgivere.

Kontrakterne for rammeaftalerne på totalrådgivning løber indtil den 31. august 2021 med mulighed for at blive forlænget med op til to år.