Første spadestik til ny kontorbygning til Banedanmark

07-02-2019

I dag er det første spadestik taget til et nyt kontorbyggeri til Banedanmark i Ringsted. KPC København A/S opfører bygningen som et OPP-projekt, hvor Bygningsstyrelsen er bestiller.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten og direktør Per Jacobsen i Banedanmark tager det første spadestik
I dag tog transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen sammen med bl.a. Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten og direktør Per Jacobsen i Banedanmark det første spadestik.

I dag tog transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen sammen med bl.a. Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten og direktør Per Jacobsen i Banedanmark det første spadestik til et ca. 8.200 m2 nyt kontorbyggeri til Banedanmark på Godsbanevej i Ringsted. Bygningen skal være færdig i marts 2020.

Bygningen skal huse ca. 360 arbejdspladser og bliver et nyt knudepunkt for Banedanmark, der samler en række aktiviteter i Ringsted. Direktør i Banedanmark, Per Jacobsen siger:

“Ringsted har altid været et knudepunkt for den danske jernbane. Med byggeriet her udbygger vi dette knudepunkt, da vi får vores tredje store adresse i Danmark, som også tæller København og Fredericia. Vi glæder os til at flytte ind og til at blive en større del af byen.”

Bygningen indrettes, så kontorlokalerne understøtter Banedanmarks behov og let kan ændres uden ombygning i forbindelse med fx organisationsændringer og nye aktiviteter. Udover kontorlokaler og mødefaciliteter mv. etableres også et uddannelsescenter. 

Den nye kontorbygning opføres i et offentligt-privat partnerskab (OPP) mellem Bygningsstyrelsen og KPC København A/S sammen med Henning Larsens Architects A/S, Midtconsult A/S og Newsec-Datea. OPP-leverandøren skal også stå for driften af bygningen i en 20-årig periode, når bygningen er færdig og tages i brug.

Forhal og Lounge BaneDanmark Ringsted