Tre entreprenører i spil til at renovere Bartholin-komplekset på Aarhus Universitet

23-01-2019

Bygningsstyrelsen har netop prækvalificeret Enemærke og Petersen, MT Højgaard og NCC til at byde på opgaven med at ombygge og totalrenovere laboratoriebygningerne i Bartholin-komplekset på Aarhus Universitet frem mod 2022.

Aarhus Universitet, Bartholin-komplekset med facade i de for universitetet karakteristiske gule mursten. Foran ses en sø og træer.
Bartholin-komplekset, Aarhus Universitet

Hovedentreprisen omfatter energirenovering af seks bygninger med udskiftning og efterisolering af tage samt udskiftning af vinduer og døre. Herudover omfatter entreprisen en indvendig totalrenovering af tre af bygningerne på i alt ca. 11.000 m2 med miljøsanering samt efterfølgende ombygning og etablering af nye laboratorier og kontorer. I alt omfatter projektet ca. 12.000 m2.

Bartholin-komplekset er et arkitektonisk markant bygningsværk, som har en smuk placering ved søerne i Universitetsparken på Aarhus Universitet. I forbindelse med projektet får facaden et glasparti ud mod parken, ligesom der etableres et atrium, der åbner bygningen og kan anvendes som socialt omdrejningspunkt.

Bygningsstyrelsen forventer at få første bud den 8. marts og gennemføre en forhandling før, de endelige bud skal modtages den 17. april. Tildelingen af kontrakten forventes at ske i juli i år, og de moderniserede laboratorier forventes at kunne overdrages til Aarhus Universitet i starten af 2022.