Nyt bæredygtigt byggeri på vej i Odense

13-01-2020

Odense får et nybygget statsligt kontorknudepunkt med plads til omkring 1.600 kontorarbejdspladser. Når det står færdigt i 2024, vil 10 statslige institutioner blive samlet på Lerchesgade 35.

Pressemeddelelse fra boligminister Kaare Dybvad Bek, 13. januar 2020

Regeringen har besluttet, at der skal etableres et kontorbyggeri med op til 31.000 kvadratmeter kontorarbejdspladser på Lerchesgade 35 i Odense.

Med det nye knudepunkt vil der blive skabt nye, bæredygtige og moderne kontorer for hovedparten af de statslige institutioner, der er placeret i Odense.

Et kontorknudepunkt betyder, at de statslige institutioner kan dele faciliteter som for eksempel kantine, reception, mødefaciliteter og dermed få bedre og mere service for pengene. Det nye byggeri vil desuden byde på attraktive kontorarbejdspladser til de op imod 1.600 statslige medarbejdere, kontorknudepunktet skal kunne huse.

Da det både energimæssigt og samfundsøkonomisk er fordelagtigt at bygge nyt, skal den eksisterende bygning rives ned. Det betyder også, at Skats medarbejdere, som i dag arbejder på Lerchesgade 35, skal flytte til et nyt sted i Odense, indtil det nye kontorknudepunkt står klar.

Beslutningen berører i alt 10 statslige institutioner, som allerede i dag har bopæl i Odense, og byggeriet forventes at være færdig i 2024.'

Jeg glæder mig over, at vi nu kan tage de første skridt i et spændende byggeri, som vil sætte en høj standard for fremtidens kontorarbejdspladser, og som samtidig vil medføre energibesparelser på op imod 85 procent i forhold til i dag

- Kaare Dybvad Bek.