Bygningsstyrelsen prækvalificerer tre på 'Strategisk Rammeaftale'

30-06-2020

I dag er der prækvalificeret tre ansøgere til Bygningsstyrelsens 'Strategiske Rammeaftale', der er en ny fireårig rammeaftale på totalentreprenørområdet.

""

Bygningsstyrelsen har i dag prækvalificeret tre af otte ansøgere i forbindelse med udbuddet af Bygningsstyrelsens 'Strategiske Rammeaftale'.

Bygningsstyrelsen har udvalgt følgende tre til at afgive tilbud:

  • MT Højgaard A/S
  • KPC Herning A/S
  • Hoffmann A/S

Med prækvalifikationen på plads er man nu klar til at tage næste skridt i udbudsprocessen.

- Vi er meget tilfredse med det meget stærke felt, der har ansøgt. Det har været et tæt opløb, men der var tre kandidater, der skilte sig særligt positivt ud. Vi er derfor glade for at kunne prækvalificere tre stærke kandidater og ser nu frem mod den videre udbudsproces, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Lyndrup.

Bygningsstyrelsens 'Strategiske Rammeaftale' er en ny fire årig rammeaftale på totalentreprenørområdet, som omfatter planlægning, projektudvikling, projektering og udførsel af bygge– og vedligeholdelsesprojekter i hele landet.

Målet er, at den kommende rammeaftaleholder og Bygningsstyrelsen opbygger et tæt, længerevarende og løbende samarbejde om projekterne.

- Bygningsstyrelsen forventer på denne måde at kunne inddrage entreprenøren tidligere i projekterne, løse eventuelle udfordringer hurtigt og gnidningsfrit samt styrke et fælles fokus på bedre byggeri, mere kvalitet for pengene og kapaciteten til at efterleve krav til byggeriet fx i forhold sociale klausuler og til grøn omstilling, siger Signe Primdal Lyndrup.

Den strategiske rammeaftale omfatter opgaver over tre mio. kroner, så der fortsat kan indhentes underhåndsbud lokalt i markedet for opgaver under tre mio. kroner.

- Bygningsstyrelsen har store forventninger og ser frem til et udviklende samarbejde til gavn for parterne, siger Signe Primdal Lyndrup.

De tre udvalgte ansøgere skal nu afgive et indledende tilbud, hvorefter der er lagt op til en proces med forhandling. Herefter skal de prækvalificerede byde ind med det endelige tilbud.

Bygningsstyrelsen forventer, at den 'Strategiske Rammeaftale' vil træde i kraft i starten af 2021.