Klarhed om universiteternes husleje i hele landet

20-05-2020

Voldgiftskendelse viser, at Bygningsstyrelsen har administreret huslejen for Københavns Universitet korrekt.

Bygningsstyrelsen har i dag fået medhold ved en intern statslig voldgift, hvor Københavns Universitet blandt andet har udfordret princippet om den omkostningsbaserede husleje.

- Voldgiftsretten giver Bygningsstyrelsen medhold i, at huslejen for Københavns Universitets lejemål skal fastlægges efter de regler, som der er administreret efter, og at den statslige huslejeordning er hjemlet i gældende lovgivning. Det er vi selvfølgelig tilfredse med, for voldgiftskendelsen sikrer grundlæggende, at Bygningsstyrelsen fremover kan levere gode universitetsbygninger i hele landet, uanset om der er marked eller ej for de ofte højt specialiserede bygninger, som universiteterne har brug for, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Kristian Lyk-Jensen.

Men det er også en afgørelse, som bidrager til større klarhed om universiteternes husleje i hele Danmark.

- Det er godt for universiteterne, at der er en gennemsigtig og forudsigelig ordning for alle universiteter over hele landet, hvor man betaler det samme, uanset hvor i landet universitetet hører hjemme, siger Kristian Lyk-Jensen.

Endelig er det håbet i Bygningsstyrelsen, at der nu er sat punktum i sagen.

- Vi håber, at Københavns Universitet nu stopper voldgiftssagen, sådan at to statslige institutioner ikke skal bruge flere skattekroner på advokater, siger Kristian Lyk-Jensen.