Bygningsstyrelsen udpeger vinder af bæredygtigt kontorbyggeri i Odense

20-05-2021

Bygningsstyrelsen har i dag tildelt totalentreprisen på opførelsen af det kommende statslige kontorknudepunkt i Odense. Bygningens bærende konstruktioner skal opføres i træ.

""
Visualisering af NCC, C.F. Møller Architects og MOE

På baggrund af sidste og bedste bud fra de tre prækvalificerede totalentreprenører har Bygningsstyrelsen tildelt kontrakten til NCC, der i sit tilbud blandt andet beskriver gode løsninger på funktionalitet og fleksibilitet både med hensyn til indretning og tekniske installationer, hvilket også gavner indeklimaet og arbejdsmiljøet. Samtidig tilgodeser arkitekturen visionerne for området og inviterer fx både offentligheden og de kommende medarbejdere i bygningen til at bruge udendørsarealerne.

Det var et krav til projektet i udbudsmaterialet, at de bærende konstruktioner skal opføres i træ.

- Alle tre tilbud var af høj kvalitet og efterkommer kravet om anvendelse af træ i de bærende konstruktioner frem for beton eller stål. Vi er naturligvis tilfredse med, at udfordringen til branchen viser sig at være realiserbar både i forhold til det bæredygtige og til de krav, vi altid stiller til en moderne, fleksibel arbejdsplads. Vi ser frem til at fortsætte med projektet i samarbejde med NCC's hold og Odense kommune, udtaler vicedirektør i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Lyndrup.

Det kommende statslige kontorknudepunkt får adresse på Lerchesgade 35 i Odense. Det samlede areal bliver på ca. 31.000 m2 ekskl. kælder og vil rumme moderne kontorarbejdspladser til 1.600 medarbejdere.

Efter tildeling vil der være en ti dages stand still periode, og Bygningsstyrelsen forventer at indgå kontrakten med NCC inden sommerferien.

Projektets gennemførelse er desuden betinget af de bevilgende myndigheders endelige godkendelse og at der i samarbejde med Odense Kommune tilvejebringes det nødvendige plangrundlag.

Fakta om byggeriet

Bygherre Bygningsstyrelsen
Totalentreprenørhold NCC, arkitekt: C.F. Møller Architects, ingeniør: MOE
Kvadratmeter 31.000 m2, derudover 5.500 m2 kælder
Antal statslige arbejdspladser 1.600
Forventet indflytning 2025
Adresse Lerchesgade 35, 5000 Odense
""

Visualisering af NCC, C.F. Møller Architects og MOE