Bølge 2 af Statens Facility Management er gået i drift

02-05-2022

Den 1. maj gik bølge 2 af Statens Facility Management i drift for 55 institutioner i hovedstadsområdet med Coor som serviceleverandør.

To lokale facility managere står i et receptionsområde med folk i baggrunden og taler om det, de ser på deres tablet

Søndag den 1. maj nåede Statens Facility Management bølge 2 en vigtig milepæl; driftsstart. Nu modtager 55 statslige institutioner i københavnsområdet, herunder departementer, integreret facility management fra Bygningsstyrelsen med Coor som serviceleverandør på de syv serviceydelser kantine, rengøring, intern service, indvendig vedligehold, udendørsarealer, vagt og sikkerhed samt affaldshåndtering.

- Det er kulminationen på to års forberedelse og nogle sidste intense måneder med at gøre klar til driftsstart, og vi ser frem til nu at levere en samlet pakke til endnu flere af de statslige institutioner, så de kan koncentrere sig om deres kerneopgave, udtaler Mette Balling Lisby, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Med bølge 2 har Bygningsstyrelsen særligt fokus på grøn omstilling, og der er derfor forskellige tiltag på serviceydelserne. Fx vil brugerne i kantinerne kunne se, hvor klimavenlig maden er, og alle kantinerne i kontrakten vil blive svanemærket inden for det første år. Der bliver også flere elbiler og cykler i driften, og der vil løbende komme nye tiltag, efterhånden som kontrakten bliver udviklet.

Ud over de nye grønne tiltag rummer kontrakten også mulighed for stor fleksibilitet i serviceløsningen. Det betyder, at kontrakten kan håndtere departementernes særlige behov for en høj grad af fleksibilitet i serviceløsningerne som fx opstilling til pressemøder med kort varsel og forplejning ved forhandlinger uden for normal arbejdstid.

Kontrakten med Coor for bølge 2 løber i syv år med en samlet værdi på 2,3 mia. kr.

Bølge 1 af Statens Facility Management til 31 institutioner rundt om i Danmark gik i drift den 1. oktober 2019, mens den tredje og sidste bølge forventes i drift i 2024.