Fyrtårn for iværksætteri i Aalborg afleveret til Bygningsstyrelsen

30-05-2022

Der er i dag aflevering af den nye bygning til Aalborg Universitet, Science & Innovation Hub, der bliver et fyrtårn for innovation og iværksætteri. Byggeriet er muliggjort af en donation på 100 millioner kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

AAU SIH

Den 8.500 m2 store Science & Innovation Hub til Aalborg Universitet bliver et knudepunkt og udstillingsvindue for tværvidenskabelig forskning, innovation samt talent- og virksomhedsudvikling i Nordjylland. Byggeriet er i dag afleveret fra hovedentreprenør MT Højgaard Danmark til Bygningsstyrelsen.

- Det er en bygning af yderst høj kvalitet, MT Højgaard Danmark afleverer i dag. At vi i dag står med så fint et resultat, skyldes i høj grad engagement og et godt, løsningsorienteret samarbejde mellem alle de involverede parter. MT Højgaard Danmark og deres underleverandører har gået den ekstra mil for at gøre projektet til en succes og løse de udfordringer, vi er stødt på undervejs, også når det ikke naturligt var deres ansvar. Vi ser frem til at overdrage bygningen til Aalborg Universitet og se bygningen blive fyldt med liv og spændende projekter, siger projektchef i Bygningsstyrelsen Lisa Sørensen.

Samarbejdet har stået sin prøve

Projektet er udført efter Bygningsstyrelsens New Partnering-model. Det er et centralt element i modellen at inddrage de forskellige parters viden og kompetencer tidligere i processen end i traditionelle samarbejdsmodeller. Det stærke samarbejde har stået sin prøve, og udover udefrakommende faktorer som covid-19, har parterne håndteret store, afgørende risici i fællesskab.

Blandt andet har facadeprojektet og specialudviklede installationsbjælker været risikofyldte, fordi det ikke er gængse "hyldevarer". Men med en stor grad af videndeling og inddragelse har MT Højgaard Danmark, totalrådgiver Cobe og deres underrådgivere STED og Oluf Jørgensen sammen med Bygningsstyrelsen, Aalborg Universitet og A.P. Møller Fonden i fællesskab udviklet det store universitetsbyggeri, så det indfrier arkitekternes vision til et niveau over det forventede.

- Vi er utrolig glade for resultatet, og det har været spændende at arbejde med New Partnering som samarbejdsmodel. Vi har haft et medansvar for projekteringen og økonomien på en helt anden måde. New Partnering kræver noget andet af os end traditionelle samarbejder. Vi bruger mere tid i starten og på nogle andre ting, fx ved at dele vores viden, inddrage forskellige leverandører og lave mock-ups, men til gengæld skal vi bruge mindre tid på det kedelige; konflikter, og mere tid på det sjove; nemlig at bygge, siger projektchef Chris Dalgård Jensen fra MT Højgaard Danmark.

A.P. Møller Fonden har doneret 100 mio. kr. til byggeriet, som bliver overdraget til Aalborg Universitet ultimo juni, der flytter ind hen over sommeren.