AAU Institut for Energiteknik PON111

Nybyggeri Afsluttet Statsbyggeri Vidensbyggeri

Ny bygning til forskning og undervisning på Aalborg Universitet

Linoleumsgulv slynger sig i store håndskårede felter igennem bygningen i gult, blåt og gråt. Væggene er beklædt med trælameller.

Fakta

Bygherre Bygningsstyrelsen
Bruger Aalborg Universitet
Arkitekt Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S
Ingeniør COWI A/S
Entreprenør HP Byg A/S (Bygningsentreprise), Uggerly A/S (Installationsentreprise) og Schneider Electric (CTS-entreprise)
Byggeledelse Frandsen & Søndergaard K/S
Areal 3.200 m2
I brug 2016

 

Institut for Energiteknik på AAU har siden 2007 haft en fordobling i deres arealbehov. Dette skyldes bl.a., at der blev oprettet en ny bacheloruddannelse, og at instituttet er populært blandt internationale studerende, forskere og ph.d. studerende.

Det gav anledning til opførelsen af en ny bygning på Pontoppidanstræde 111, der bidrog til at omdanne instituttet til et "Energi-Campus". Sammenhængen mellem bygningen og de andre bygninger er derfor tydelig, og instituttets faglige fokus på energi er integreret og afspejlet i bygningen og det omkringliggende område.

En bygning der kan rumme nutid og fremtid

To-etagers bygningen rummer de nødvendige arealer og funktioner, som Institut for Energiteknik har behov for nu såvel som i fremtiden. Bygningen danner rammen for et godt arbejdsmiljø for de studerende og ansatte. Den indeholder bl.a. et stort auditorium med plads til minimum 120 personer, mødelokaler, kontorer, grupperum og fleksible, dynamiske fællesområder, der sikrer interaktion mellem bygningens brugere.

Materialerne og facadebeklædningen er valgt med henblik på at understøtte bygningens form og funktion. Facaden er opført i en kombination af rød tegl og beton. Derudover er der bygget tre atrier/gårdhaver, der føles som integrerede rum i bygningen. 

Indvielse

I januar 2016 overtog AAU bygningen, og d. 15. april blev der så afholdt den officielle indvielse af bygningen. Her deltog bl.a. Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsenrektor Per Michael Johansen, institutleder John K. Pedersen samt projektleder fra BYGST Jonathan Fromholt Larsen.