Ny og moderne politistation i Illusat

Nybyggeri Afsluttet

I maj måned kunne Grønlands tredjestørste by Illusat tage sin splinternye politistation i brug

Ny og moderne politistation set udefra

Foto: En smuk træbeklædning pryder stationens ydre. Bygningen er desuden blevet udsmykket med blåbemalede detaljer omkring vinduer og døre.

I maj måned 2024 overdrog Bygningsstyrelsen en ny og moderne politistation til Grønlands tredjestørste by Ilulissat. Det blev besluttet at opføre en ny politistation i Ilulissat, fordi byens tidligere politistation ikke levede op til de krav, der i dag stilles til en moderne og funktionel politistation. Der er i dag 18 politistationer i Grønland, hvoraf politistationen med sine 798 m2 er én af de største og skal danne rammen om stationens 16 medarbejdere.

Bygningen er træbeklædt og udsmykket med en kraftig blå farve omkring vinduer, døre mv. i tråd med de grønlandske traditioner og tilbyder udsigt over byens havn fra sin smukke placering på fjeldet.

Stationen er opdelt i 4 områder: et offentligt samt sikret område såvel som vakantboliger og en detention. Indretningen af stationens områder skal varetage to funktioner: Den offentlige del skal fremstå indbydende for brugere, som f.eks. ønsker at indberette anmeldelser mv., mens den lukkede del er sikret. Foruden hovedbygningen består stationen af en carport til fem biler samt et skur til koster, hunde og teknik.

Byggeriet er et samarbejde mellem Bygningsstyrelsen i funktionen som bygherre, politiet samt Masanti A/S, som har varetaget den byggeledende funktion i projektet.

Fakta

Bygherre Bygningsstyrelsen
Bruger Grønlands Politi
Totalrådgiver Masanti
Areal 798 m2
I brug 2024
Luftfoto: stationens placering

Luftfoto: Stationens placering.