Udlændingestyrelsen i Næstved - OPP

Nybyggeri Afsluttet OPP Kontorbyggeri

Udlændingestyrelsen skal have et nyt kontor i Næstved

Udlændingestyrelsen i Næstved Visualisering

Fakta

Bestiller Bygningsstyrelsen
Bestillerrådgiver Spark Arkitekter, PwC
Kunde Udlændingestyrelsen
OPP-leverandør Velliv
Entreprenør A. Enggaard A/S
Arkitekt AART Architects A/S
Ingeniør Arne Elkjær A/S
Driftsleverandør Caverion A/S
Areal 11.000 m2 inkl. kælder
I brug 2020

 

Udlændingestyrelsens nye kontor skal ligge på den såkaldte posthusgrund tæt på Næstved Station. Byggeriet bliver ca. 10.000 m2 stort eksklusive kælder, ca. 11.000 m2 inkl. kælderen, og vil blandt andet rumme et stort borgerservicecenter.

Bygningen får plads til ca. 400 medarbejdere. Der er stort fokus på at skabe et åbent og dynamisk arbejdsmiljø med balance mellem videndeling og faglig fordybelse med både storrumskontorer og flexrum med mulighed for stillearbejdspladser.

Bygningen består af tre forskudte atriumhuse på op til fem etager og tilpasses det eksisterende byrum, hvor indgangen til borgerservice åbner sig mod banegårdspladsen og loftshøje vinduespartier giver en tæt kontakt med omgivelserne. Der etableres også en forplads med legeareal samt vente- og opholdspladser. Hovedindgangen placeres ud til det grønne område ved Munkebakken.

Bygningen blev indviet den 18. juni 2020 af blandt andre boligminister Kaare Dybvad og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Baggrund for byggeriet

I forbindelse med regeringens plan for geografisk flytning af statslige arbejdspladser "Bedre Balance – Statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder" skal Udlændingestyrelsen lokaliseres i Næstved.

Visualiseringer: AART Architects A/S