Om koncessionsudbuddet

Som led i opfyldelsen af Ladestanderbekendtgørelsen har Bygningsstyrelsen i samarbejde med Norlys og Clever aftalt at opstille ladestandere knap 100 steder fordelt i hele landet.

I starten af maj 2024 kunne Bygningsstyrelsen udpege vinderen af det fjerde og foreløbigt sidste koncessionsudbud for opsætning af ladestandere på Bygningsstyrelsens ejendomme. 

Med den nye aftale, som er et led i Bygningsstyrelsens opfyldelse af Ladestanderbekendtgørelsen, har Bygningsstyrelsen muliggjort opsætning af ladestandere på 98 lokaliteter fordelt over hele landet. 

Opsætningen sker i samarbejde med vores to leverandører, Norlys og Clever, og opsætningen kan således bidrage til landets samlede ladeinfrastruktur. 

Til både statsligt ansatte og offentligheden

Ladestanderne er mestendels opstillet til fordel for statens mange, eldrevne køretøjer. På den måde kan både statens medarbejdere, leverandører og andre besøgende på adresserne benytte men mere grøn og 'strøm'linet transportform og samtidig omforme nogle af deres mange kilometer på de danske veje til et mere grønt aftryk på det samlede klimaregnskab. 

På de 63 af lokaliteterne har den øvrige offentlighed desuden mulighed for at få boostet el-bilbatteriet. 

Løbende opstart

Flere ladestandere er allerede i brug, mens de øvrige opføres af 2024, så alle efter planen er kommet i stødet fra senest den 1. januar 2025.

Du kan se adresserne på alle de offentlige ladestandere, hvornår de er opført og tidsrummene, de kan benyttes i lige her.