International anerkendelse til 'Kolding Campus' på Syddansk Universitet

20-08-2015
""
Foto: Jens Lindhe

Syddansk Universitet, Kolding Campus har modtaget The International Architecture Award 2015, som uddeles af The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design.

Bygningen er tegnet af Henning Larsen Architects og Orbicon A/S er ingeniører. Bygningsstyrelsen har på statens vegne været bygherre på byggeriet og er ejer af bygningen. Bygningen blev indviet i september 2014 og huser i dag forskning og forskningsbaserede uddannelser indenfor samfundsfag og humaniora.

The International Architecture Award bliver tildelt de bedste og mest signifikante nybyggerier i verden. Bygningsstyrelsen er stolt over, at den anerkendte pris har fundet vej til Kolding.

I samspil med byen

Universitetsbygningen har i et år stået som et markant vartegn i Kolding. Bygningen udgør sammen med de øvrige uddannelsesinstitutioner et dynamisk læringsmiljø og skaber yderligere liv i centrum.

Syddansk Universitet har ydet et stort bidrag til, at byggeriet er blevet så vellykket, ikke mindst i forhold til den høje funktionalitet i bygningen og samspillet med byen.

Tidligere i år modtog Syddansk Universitet, Kolding Campus, hovedprisen ved den danske Alu Award, og modtog i 2014 Kolding Kommunes Arkitekturpris.

Læs mere og se billeder af bygningen.