Rejsegilde for ny, stor tilbygning til Næstved Politistation

27-06-2016

Bygningsstyrelsen har traditionen tro netop holdt rejsegilde for en ny, stor tilbygning til Næstved Politistation. Bygningen er på 2.700 kvadratmeter og skal rumme ca. 150 medarbejdere hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Råhuset er rejst og kransen er hejst op

Fredag den 24. juni var der fest på Næstved Politistation. Bygningsstyrelsen holdt sammen med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rejsegilde for håndværkerne og kommende ansatte på Politigården.

En ny bygning på 2.700 m2 fordelt på to etager skal blandt andet rumme politikredsens ledelse, administration og anklagemyndigheden. Bygningen skaber mulighed for at samle en række afdelinger, som hidtil har holdt til i andre lejemål i Næstved, Vordingborg og Nykøbing Falster. Bygningen forventes at stå klar i starten af 2017.

De nye kontorlokaler bliver fleksible og får en god akustik samt et godt indeklima med blandt andet vinduesglas med indbygget solafskærmning og ventilationsanlæg med høj genindvending.

Bygningen bliver meget energieffektiv og lever endda op til de fremtidige energikrav i det kommende Bygningsreglement 2020. Der bliver blandt andet en effektiv styring af temperatur og CO2 i zoner, samt solceller på taget.

Facaden bliver også helt speciel og begrønnet med en lang række planter. Planterne, der skal pryde facaden, er nøje udvalgt. Blomstringen kommer til at følge årets gang, når planterne først er groet til. Det kan godt tage lidt tid.

Den nye bygning får en kunstnerisk udsmykning af Morten Schelde, som blandt andet også har lavet et vægmaleri i kronprinsparrets palæ på Amalienborg. På politistationen i Næstved kommer udsmykningen til at være i trappetårnet, hvor den kan opleves af flest mulige

Udover nybygningen gennemføres der også en delvis ombygning af undersøgelsesgaragen og den eksisterende politistation, ligesom der bliver indrettet et DNA-rum og etableres flere P-pladser. I alt koster byggeprojektet ca. 50 mio. kr.

Visualisering af den kommentde tilbygning til Næstved Politistation

Visualisering af den kommende tilbygning til Næstved Politistation af Entasis