KU Panum - samlet laboratorierenovering

Renovering Afsluttet Statsbyggeri Vidensbyggeri

Modernisering af laboratorier i bygning 12, 18 og 24 på Panum Instituttet

Renovereret laboratorie i Panum-bygningen med udsigt over tagene på Panum

Fakta

Bygherre Bygningsstyrelsen
Kunde Københavns Universitet, SUND
Arkitekt LINK Arkitekter, Mikkelsen Arkitekter
Rådgiver Rambøll
Byggeledelse Børthy, Schriver & Lundemann A/S
Areal Jakon A/S, Kemp & Lauritzen, Wicotec-Kirkebjerg, Zystm A/S, Elindco, SIF Gruppen, Andersen & Heegaard, Labflex A/S, G.V.I. Entreprise A/S, Labogene ApS
I brug 263 mio. kr.
Areal 8.000 m2

 

Panum Instituttet hører til Københavns Universitet og huser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Som en del af Københavns Universitets modernisering af laboratorier og kontorer på Panum Instituttet, har bygning 12, 18 og 24 været igennem en renovering. KU Panum er bygget i 1970’erne, men er blevet renoveret i etaper, således at hele byggeriet vil blive moderniseret, og ibrugtagningen er sket løbende.

Det fulde projekt består af 9 etager fordelt i KU Panums bygning 12, 18 og 24. Etagerenoveringen er opdelt i 4 etaper, der projekteres og udføres mellem 2014-2018. Derudover udføres en 5. etape, der omhandler en udskiftning af tværgående installationer i de3 bygninger.

Renoveringen er sket over fire etaper, hvoraf de tre etaper er som fagentreprise og har været styret i form af rammeaftale.

Den tværgående etape har været udført som hovedentreprise.

Det har været BYGST’s og KU’s ønske at udføre de fysiske rammer med en høj grad af fleksibilitet, for at kunne optage de ændringer som udviklingen på KU’s forskningsfelter konstant og uundgåeligt byder på.

Kontakt

Johanne Speyer

Center for Byggeri