Gavepolitik

Her kan du læse Bygningsstyrelsens gavepolitik.

Det er vigtigt for os som institution, at vi altid er uafhængige, og at der ikke på nogen måde kan opstå tvivl om dette.

Generelt gælder det, at man som offentligt ansat skal være tilbageholdende med at modtage gaver i relation til sit arbejde. Medarbejdere, ledere og chefer i BYGST må derfor ikke modtage gaver, rabatter, fordelagtige aftalevilkår, tjenesteydelser eller deltage i events, der kan påvirke eller betvivle deres saglighed, uafhængighed, arbejde eller dømmekraft. For at undgå enhver usikkerhed om BYGSTs saglighed returneres eventuelle gaver.

Til gavepolitikken gælder tre undtagelser:

  1. En bagatelgrænse for gaver med en markedsværdi op til 30 kr. (inkl. moms). Bagatelgrænsen er fastlagt, således at man kan beholde reklamekuglepenne eller lignende.
  2. Sædvanlige lejlighedsgaver ved arrangementer af personlig karakter, fx jubilæum eller afsked kan du beholde.
  3. Mindre værtsgaver ved tjenstligt besøg fra udlandet, eller tilsvarende gaver fra værtslandet i forbindelse med tjenstligt besøg i udlandet.

Gavebegrebet omfatter ikke ydelser i form af fx et par flasker vin, der kan betragtes som honorar for et oplæg eller foredrag, som den ansatte holder i kraft af sin ansættelse og særlige viden.

Gavepolitikken gælder også for gaver, der er sendt til BYGST-medarbejderes privatadresse.