KU, Pharma Science Building

Nybyggeri Afsluttet Statsbyggeri Vidensbyggeri

Byggeri i lavenergiklasse til det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Nørre Campus.

Pharma Science Building

Fakta

Bygherre Bygningsstyrelsen
Kunde Københavns Universitet
Bruger KU SUND
Arkitekt C.F. Møller A/S
Landskabsarkitekt Schønherr Landskab A/S
Ingeniør MOE A/S
I brug 2017

 

Pharma Science Building er en del af Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Nørre Campus og er et samlingspunktet for det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Både fysisk mellem den nye og de eksisterende bygninger via et atrium og en indendørs gangbro, men også forskningsmæssigt ved at inspirere til og gøre tværgående forskningssamarbejder mulige.

Skulpturelt ydre

Fornemmelsen af bygningens relativt kompakte størrelse brydes ned ved udformningen af facaderne, så bygningen optræder som en samlet geometrisk form - kun afbrudt og gennemskåret i strategiske, gennemgående felter. Felterne er ’øjne’ mod omgivelserne, og de inviterer både til indkig og udsyn. Facadens mørke tombak spiller op imod de eksisterende bygningers lyse facader.

Åben og lys

Et af de markante træk ved den indvendige udformning af Pharma Science Building er gennemskæringer gennem alle etagerne. Dette skaber overblik og fordrer fællesskabet og indlærings- og udviklingsmiljøet. Der er også fokus på at få et maksimalt dagslysindtag, og derfor er f.eks. toiletter centralt placeret i bygningen, for at de tætte vægge ikke reducerer mængden af dagslys.

Lavenergiklasse 2015

Den optimerede dagslysudnyttelse er et af midlerne til, at Pharma Science Building kunne blive opført som lavenergiklasse 2015 med et samlet energibehov på max. 41 kWh/m2 per år. Størrelsen på bygningens vinduer og solceller er andre energioptimerende elementer, for at nævne nogle få.

Kontakt

Lasse Christian Hansen

Center for Byggeri